• Lávaköves masszázs
  • Állapotfelmérés
  • Kontrollvizsgálat
  • Injekciós kezelés
  • Masszázs
  • Kineziotape sportolóknak
  • Végtagi masszázs
  • Természetgyógyászat
  • Fizioterápia

Reumatológia

A reuma görög eredetű szó, jelentése folyó, vándorló folyamat. Tágabb értelemben tehát a reumatológia a mozgásszervek betegségeivel foglalkozik, ill. más szervrendszerek betegségeivel, amelyek érintik a mozgásszervrendszert.

A reumatológia magába foglalja az ortopédia, belgyógyászat, neurológia, rehabilitáció és a fizioterápia ismeretanyagát is. 

Nagy általánosságban tehát a Reumatológiai fájdalom a támasztó és mozgató rendszer hasogató, igen intezív folyamatos fájdalmát jelenti, mely gyakran vezet funkció beszűküléshez. Legalább is valahogy így jelölhették meg a régi görögök a jelentését. Azóta azonban – az orvostudomány folyamatos fejlődésével párhuzamosan – szinte csak a szó maradt meg, és mögötte számos, különböző eredetű mozgásszervi kórkép sorakozott fel.


A reumatológia tárgykörébe mintegy 400 különböző betegség tartozik, ezek magukba foglalják a csontok, izmok, ízületek, inak, szalagok és a kötőszövet kóros elváltozásait, melyek lefolyása és kimenetele különböző. Ezen kívül számos betegségnek vannak mozgásszervi tünetei.

A fentiek alapján a Reumatológia tárgykörébe tartoznak a gyulladásos reumás betegségek, mint a Reumatoid artritisz (RA), a gerinc kisízületi gyulladásos betegségei (SPA, spondylarthropathiák), az Artritisz psoriatica, Reaktív artritiszek és a Polymyalgia reumatica. 

Ide soroljuk természetesen a kopásos, úgymond "korral járó" (degeneratív) gerinc- és ízületi betegségek, mint a Nyak-hát- és derékfájdalom (lumbago), a váll, könyök és kéz kisízületi fájdalmak , porckorong kopás okozta ideg fájdalmak, ideggyulladás felső vagy alsó vétagokon (idegzsába, ischias), nagyízületi porckopás okozta ízületi panaszok (csípő- térd- bokapanaszok), az úgy nevezett Alagút szindromák, melyek közül leggyakoribb a kéz első három ujjának zsibbadása: a Carpalis alagút szidróma 

Foglalkozunk továbbá a Mozgásszervi betegséget okozó anyagcsere zavarokkal, csontanyagcsere betegségekkel, a csontritkulás (oszteoporózis) különböző formáival és a Köszvénnyel is. 

Emellett a reumatológia tárgykörébe tartoznak a lágyrész rheumatizmusok, az Izmok és inak gyulladásos vagy túlerőltetéses betegségei (pl: ínhüvely gyulladás), a Fibromyalgia is. A rheumatológia multidisciplináris vagy interdisciplináris jellegéből adódóan találkozunk traumás eredetű, túlerőltetésből kialakuló, vagy sportsérülések okán létrejövő elváltozásokkal, panaszokkal is. 

Kapcsolat

Dr. Bálint Anita

MEDICOVER KLINIKA MISKOLC

3530 Miskolc, Mindszent tér 3.

Hétfő:   12.30-15.30

Péntek: 12.30-15.30

Bejelentkezés: +36 1 465 3100

www.medicover.hu

Swuiss Prémium Egészségközpont Pest

1132 Budapest Váci út 30. 

Csütörtök: 15.30-19.30

Bejelentkezés: +36 1 225 0566

www.swissclinic.hu

Szőlősi Péter

Gyógy- és Sportmasszázs, Természetgyógyászat

Rendelési idő: 

Megbeszéléstől függően.

Bejelentkezés:

Mobil: +36-30/789-9027

E-mail: szolosi.peter@index.hu